Liječenje Kur'anom

Liječenje Kur'anom podrazumjeva učenje određenih Kur'anskih ajeta (ruqja) i Poslanikovih s.a.v.s. dova od strane liječnika onome ko je obolio. Način i metodologija liječenja Kur'anom definisana je STROGIM šerijatskim pravilimaod kojih ne smije biti odstupanja. Ovi serijatski zakoni temelje se na praksi Allahovog Poslanika Muhammeda s.a.v.s. i načina na koji je on liječio Kur'anom.

Kada je u pitanju bolest uzrokovana sihrom ili džinnskim djelovanjem poznato je da medicina nema odgovor na ovakvo stanje. Ako odete liječniku on će uraditi sve nalaze i ustanovit ce da je vaše tijelo medicinski potpuno zdravo.
U takvoj situaciji neće biti u prilici da vam propiše adekvatnu terapiju jer ne postoji dijagnoza. To je zato što sihr i džinn ne mogu biti dijagnosticirani nikakvom medicinskom pretragom.
Tada se ihsan nađe u teškoj situaciji da pati, osjeća da je bolestan a nalazi potpuno uredni i nema terapije.

U takvoj situaciji dužnost muslimana je da se obrati onome ko liječi Kur'anom. Liječenje Kur'anom je duhovno kao što je i bolest od sihra ili džinna duhovna. Tek tada vaše stanje bolesti dolazi u situaciju da bude dijagnosticirano i ispravno liječeno. Dakle, kao što materijalna bolest (medicinska bolest) biva lijčcena materijalnim (medicinskim) lijekovima isto tako duhovna bolest uzrokovana sihrom i džinnima biva liječena duhovnim lijekovima odnosno Kur'an-i Kerimom.

Ovo je jasno svakoj duši koja želi logično razmisliti.

 
Podijeli na Facebook-u

Kontakt

Tuzla
Adr: Franjevačka 16,
75000 Tuzla kod kipova,
Tuzla, BiH

Sarajevo
Adr: Senada Mandića Dende 6,
71000 Nedžarići kod Fahdove džamije
Sarajevo, BiH

Tel: +387 61 351 775
Tel: +387 63 933 387

lijecenje.ucenjem@gmail.com

 

 

Hidzama